Renoveerimine

Sulgeme suve

Sügise ametliku alguseni on veel jäänud paar päeva. Seega ma veel jõuan.

Ma mingis postituses mainisin, et suvel oli meil nii mõnigi meeldejääv üritus, mis tasuks üles märkimist aga tegelikult kripeldab hingel vaid üks, millest saab homme kuu aega.

Kõik need Seto folgid ja küüslaugu- ning ökofestivalid olid lahedad, saime head kraami koju soetatud aga…see üks. Mul on see siiamaani meeles ja keelel. Sest kogu see õhtu oligi üks suur maitsmine ja nautimine. Me nimelt tegime minule sünnipäeva kingi ja käisime abikaasaga Otepää külje all Tammuri talus tõelises gurmee restoranis söömas. Ja mitte ainult. Me jäime sinna ööseks. Mis peamine – meie lapsed olid hoitud ja valvatud nende suure venna ja tema sõbra poolt! Ma olen nii uhke oma teismelise poja üle, kes mulle ja mu abikaasale sellise imelise õhtu võimaldas! 🙂

Ma ütlen kohe ära, et pilte mul ei ole. Ei õhtusöögi erinevatest käikudest ega ka atmosfäärist. Ma olin küll varustatud aparaadiga aga nagu ei söandanud….seal olles tekkis mingi imeline aura ja tunne ja ma tegelesin toidu nautimisega, selle pildistamine oleks nagu midagi ära võtnud, ma tundsin

Ma ei ole kindel, et ma oskan sõnadesse panna, mida seal kogesin. Miks ma seda siis üldse kirjutan, on seepärast, et ma soovitan RANGELT, kel vähegi võimalust, sinna minna! See on elamus! See on nauding! See on midagi erilist!

Meil muidugi vedas ka ilmaga, mõnus soe ja sume suveõhtu. Sõitsime kohale veidi enne seitset. Käänuline tee, mis sinna viib, on juba ise üks elamus. Mind muidugi köitsid vaated tee ääres metsas ja ma sügelesin oma fotoka järele aga mõte minust, linases kleidis ja lahtiste kingadega metsas ei olnud just see õige ja meil polnud aega ka nii, et …. me sõitsime otse Tammuri hoovi. Kui me restorani sisse astusime, tervitas meid lahke peremees isiklikult ja kohe siis saabus esimene nö üllatus – selgus, et me oleme pärit ühest ja samast linnast ja meie laud oli kõrvuti meie kodulinnast pärit naistega, kellega õhtu edenedes aina rohkem lobiseda sai 🙂

Googeldage aga seda Tammuri talu ja te saate aru….tema maja, aed, ümbrus…kõik oli nii korras ja ilus. Me saime seda ilu nautida paaril nö vaheajal, kui valmistati ette järgmist käiku. Iga roa juurde käis mõistagi erinev vein, mille kohta peremees teadis väga palju rääkida. No ja need olid tõesti ideaalselt valitud!

Magustoidu kõrvale aga saime mekkida kohalikku napsu, ma isegi ei mäleta enam millest ma alustasin….ja millega lõpetasin…aga ma mäletan, et seal oli nii astelpalju napsu, ploominapsu, õunanapsu…need maitsed…olid nii naistekad ja magusad…Tom sai erikohtlemist ja talle toodi välja õunanaps, mis minu jaoks oli jube kange aga need maitsed….kõik olid nii puhtad ja….oh, ma kohe ei teagi :D. Südaööl jalutasime restoranist välja, tulvil tohutult häid elamusi kogu õhtust.

Restorani majast mõni meeter eemal, aia servas oli armas palkmaja, millest tehtudki külalistele ööbimine. Tegime kaminasse tuld ja nautisime suveööd. Hommikul toodi meile pannkoogid moosiga otse ukse taha terassile. Kõrvus kostus vaid linnulaul ja puulehtede sahin. Muidu täielik vaikus. Minu sünnipäevahommik oli ideaalseim kõigist 🙂 Me saime end mõnusalt välja puhatud ja see oli just see, mida oli mulle vaja 🙂

Minge ise kohale – Tammuri tallu Otepää külje all ja teid võtab vastu sõbralik ja väga hea maitsenaudingu pakkuja Erki Saar 🙂

Minust Kristiina

Tere tulemast pesapunujate virtuaalsesse pessa! Kolme lapsega pere kolis linnast maale ja hakkas vana taluhäärberi taastama. Kui hästi või halvasti meil siin on läinud, saab siit blogist lugeda. Kui on soov mõnd lugu või pilti kasutada, võetagu minuga ühendust.

3 comments on “Sulgeme suve

 1. küll see sinu noormees on tubli ja südamlik noor inimene! nii kena temast, minagi heldin, ei kujuta ette, mida sina tunda võid. niiii vahvalt kõlab see elamus, tahan ka!

  Liked by 1 person

 2. Kristiina

  Mirjam, ma siiralt soo-vi-tan sinna minna, etiti sinul 😉 ja tõesti, see õhtu mu mehega oli suve ilusaim, ma olen nii happy 🙂 ja tema noormeheks nimetamise eest teeks ta sulle ilmselgelt ühe mõnusa pardifilee kirsikadtmes või midagi sellist, mis tal hästi välja tuleb 😀 😉

  Meeldib

 3. Issand jumal, oleks palund küll 😀 Jään kutset ootama!

  Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Sellest, Mis On

"Ei ole kunagi ühtegi ülesannet, mis oleks liiga suur või liiga väike, kuna ainus ülesanne on see, mis on parajasti minu nina ees. Võib tunduda, et teha on tuhat asja, kuid tegelikult ei ole kunagi rohkem kui see üks." Byron Katie

Läbikäigu K

Edevuse keldripood

Lugemissoovituse blog

Meie loeme, Teie loete, kõik loevad

Toidutegu

söömine on ainus töö, mis toidab

Mutukamoos

arendavaid tegevusi lastega

lambrine

tegevused, mängud ja raamatud kõige väiksematele

Ja veel üks asi ...

Remondiblogi, aiablogi, sisustusblogi

%d bloggers like this: