On hommik. Lapsed on ärganud, mängivad. Minul on kassid-koerad (üks siiski)-lapsed söödetud, tassis aurab kuum kohv. Kogun päevaks jõudu, istun laua ääres ja naudin vaikust. Kuid siis äkki…..kostub E (2,2 a tüdrukutirts) kohutavalt läbilõikav, kriiiiiskav kisa, krokodillipisarad põsel voolamas jookseb ta teisest toast minu juurde ja on läbi ja lõhki õnnetu. Ma ei kuulnud, mis seal juhtus aga sain aru, et tekkis 3,7 a vennaga tüli. Olin üsna nõutu ja ausalt öeldes ei olnud üldse tahtmist sekkuda, küsisin siis E-lt, kui ta mu sules ahastavalt nuttis…”Miks te ometi kaklete?” Sellepeale tõstis väike E oma näo minu poole, kus polnud enam märkigi just eelnenud frustratsioonist ja vastas täiesti rahunenult ja rõõmsalt: “Lihtsalt” 🙂 Peale mida libistas ta end mu sülest maha ja läks vennaga mängima nagu poleks kunagi midagi juhtunud. Lihtsuses peitub ilu 🙂

******

Toimetasin aias koos E-ga, tõmbasin liilia põõsast ära õitsenud varsi välja. Osad tulid kergelt, teised mitte nii kergelt. E tahtis aidata, sikutas nii, mis jaksas. Sikutasime ka enelase juurikaid aga need ei tulnud ju nii kergelt, pobisesin omaette, et on alles juurikad, peab vist labida appi võtma. E seisis kõrval ja ütles otsustavalt: “Emme, sa jõuad küll” Mina seepeale küsisin: “Arvad jah?” Selle küsimuse peale tuli ühe 2,2 a elukogenud preili suust paikapanev vastus: “Ma ei arva, ma tean seda!” …..

Minust Kristiina

Tere tulemast pesapunujate virtuaalsesse pessa! Kolme lapsega pere kolis linnast maale ja hakkas vana taluhäärberi taastama. Kui hästi või halvasti meil siin on läinud, saab siit blogist lugeda. Kui on soov mõnd lugu või pilti kasutada, võetagu minuga ühendust.

0 comments on “Rubriigist lapsesuu

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Sellest, Mis On

"Ei ole kunagi ühtegi ülesannet, mis oleks liiga suur või liiga väike, kuna ainus ülesanne on see, mis on parajasti minu nina ees. Võib tunduda, et teha on tuhat asja, kuid tegelikult ei ole kunagi rohkem kui see üks." Byron Katie

Läbikäigu K

Edevuse keldripood

Lugemissoovituse blog

Meie loeme, Teie loete, kõik loevad

Toidutegu

söömine on ainus töö, mis toidab

Mutukamoos

arendavaid tegevusi lastega

lambrine

tegevused, mängud ja raamatud kõige väiksematele

Ja veel üks asi ...

Remondiblogi, aiablogi, sisustusblogi

%d bloggers like this: