Juba vulisevad veed

Vulisevatest vetest on muidugi Kaldemäel asi kaugel, seal pigem soliseb savine sopp aga kevadet on siiski tunda õhus juba küll ja see on ainult rõõmustav. Minul igatahes juba kummikud ukse taga ootamas ja valmis aeda hüppama, et siis käised üles käärida ja….kuskilt pihta hakata. Praegu loen ikka siit ja sealt aiandusteemadel ja üritan end kurssi viia, millal on ikkagi parim aeg õunapuid lõigata ja kuidas ja siis peab seal mõningaid põõsaid ümber istutama ja…aga seda kõike siis, kui aeg on käes.

Kui sõita Põlva poole Tartust, on tõepoolest lumi ümberringi ära sulanud, mõnus kevadetunne keset veebruari kuud. Mulle väga meeldib 🙂 Käisime laupäeval ja pühapäeval maal, mõlemal päeval magas Põnn autos oma lõunaund ja tema majja sisse ei saanudki, tegime sellised lühikesed otsad seekord, sest ega seal tegelikult meil muud peale kütmise teha polegi. Vaatasime vaid üle, mis jälle tehtud on. Uut siis niipalju, et köögi ja lastetoa vahele on tehtud ukseava, enne oli seal telliskivi müür, mis oli vana köögi (tulevase lastetoa) pliidi taga. Nüüd, kui seal on uks, on kohe palju avaram tunne ja mulle väga meeldib, et lastele annab see ukseava vabaduse joosta ringiratast, sest nüüd on kõik toad läbikäidavad, kokku siis saab joosta läbi kolme toa ja köögi. Kuni esimese lõhutud nõudevirnani on kindlasti see väga lõbus 😛

Vaade köögist lastetuppa

SONY DSC

 

SONY DSC

Seisan köögi akna all ja näen vasakul lastetuba, paremal söögituba/elutuba

Vannitoas oli lisatud veel üks kiht lubikrohvi, meie ülesanne oli seda niisutada, nii ka peremees tegi.

SONY DSC

Mulle ausalt öeldes hakkas väga meeldima selle lubikrohvi naturaalne toon, seega ma täitsa mõtlen, et võikski nii jääda. Aga Tom plaanib minuga minna Mooste mõisakompleksis oleva savimeistri juurde, kes pidi meile tegema ülevaate erinevatest võimalustest, kuidas savi viimistleda ja saab vist erinevaid näidiseid ka näha. Väga ilus tundub väljast kogu see mõisakompleks, kes pole käinud, soovitan kindlasti minna 🙂 siin on päris huvitavat infot, mida ma isegi uurima hakkan http://www.fototurism.ee/ selgub, et seal tehakse fotokoolitusi, saab ise ruume rentida pildistamiseks…hmm, isnt´t that amazing or what? 😀

Aga majas me palju rohkem ei teinudki, kui mõtlesime ikka kuhu mida tuleb, lastetoas tulevad otsaseinad siiski savist aga teised kaks seina…mõtleme veel. Aa ja otsustasime selle endise ukse siiski kinni panna päriselt, et seinapinda juurde saada. Sest neile ei ole vaja seal ust, mis otse esikusse viib, õue saab siis läbi köögi ja sellest piisab.

Oh kuidas tahaks, et kõik oleks juba valmis! Ei saanud seda lauset kirjutamata jätta sest nii ma mõtlen ju iga päev. Läheks juba kiiremini, saaks juba köögi ja vannitoa valmis, siis veel kasvõi kaks tubagi all, kontoris saab ka magada…saaks juba sisse kolida, oleks hoopis teine olemine. Samas, aeg lähebki ruttu, juba on nii palju tehtud, sel nädalal hakatakse plaate seina panema, millele tuleb tapeet, köögi lauad pannakse ka lähipäevil seina….seal tuli välja muidugi üks aga. Need pikkupidi lauad, mis hetkel veel pikutavad (endiselt) söögilaua ja kirjutuslaua peal söögitoas, on väikese defektiga, selgus. Et kui need üle värvida, valgeks, ilmnevad hoopis ristipidi mingid jooned, mis olevat vist saekaatris kuidagi tulnud. Ühesõnaga, tööd tuli jälle juurde, nüüd tuleb need pikad lauad enne üle lihvida ja siis kaks korda värvida. Mis seal ikka, kui tuleb teha, siis tuleb teha 🙂 Eks siis tehtagugi 😉

Kevad südamesse! 🙂

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s